Het Rondje om de Kerk, lekker klagen over de NS!
   
 
   
Links
 
Archief

VanderWijk Consultancy

 

vrijdag, april 13, 2001

Geld terug
Ik heb een aantal verzoeken ontvangen om meer informatie te geven over hoe je als reiziger geld terug kunt vragen voor het niet kunnen gebruiken van je abonnement als gevolg van de staking.
Een aantal dagen geleden heb ik hier al iets over geschreven, maar nu heb ik nog betere informatie gevonden. Op de website van ROVER staat een formulier waarmee je eenvoudig je schadeclaim bij de NS kunt indienen.

Als je nog andere tips hebt over het indienen van schadeclaims dan hoor ik dat natuurlijk graag!

geplaatst door vanderwijk om 09:51 | 0 opmerkingen

woensdag, april 11, 2001

Morgen word er alweer gestaakt
Ondanks uren van onderhandelen zijn de NS en de bonden vandaag niet tot een akkoord gekomen. De door de VVMC aangekondigde staking van donderdag zal daarom doorgaan.

Voor degenen die op hun werk zijn: jullie kunnen nog snel een carpool afspraak met een collega maken, en degenen die mazzel hebben maken er een heel lang weekend van :-)

geplaatst door vanderwijk om 17:12 | 0 opmerkingen

dinsdag, april 10, 2001

Geen staking op woensdag
Morgen zal er niet gestaakt worden, de partijen hebben nog geen akkoord bereikt, maar de signalen zijn dermate gunstig dat de VVMC haar ultimatum 24 uur heeft uitgesteld.

Morgen meer nieuws....

geplaatst door vanderwijk om 20:09 | 0 opmerkingen

NS en bonden toch weer aan tafel
Sinds vanmiddag zijn de NS en de vakbonden weer in gesprek om het conflict over het Rondje om de Kerk uit de wereld te helpen.
Dankzij een ruimer mandaat om het conflict tot een goed einde te brengen dat onderhandelaar Van den Berg van FNV-Bondgenoten van zijn achterban kreeg lijkt het dat er misschien toch spoedig een einde aan het conflict komt.

De bedoeling is dat om 18.00 uur er duidelijkheid is of de acties die voor morgen gepland zijn door zullen gaan.
Uiteraard zal die die deadline niet gehaald worden :-)

geplaatst door vanderwijk om 16:59 | 0 opmerkingen

maandag, april 09, 2001

Grote kans op stakingen woensdag en donderdag
De hervatte onderhandelingen tussen de NS en de bonden zijn vandaag opnieuw vastgelopen. De NS directie is de bonden tegemoet gekomen met hernieuwde voorstellen.
De VVMC en CNV konden zich hierin wel vinden maar de FNV bleef vasthouden aan hun eis dat het nieuwe dienstrooster dat per 10 juni zal worden ingevoerd geschrapt dient te worden.
De NS directie wil geen afspraken maken met de andere bonden zonder de FNV.

De VVMC heeft aangekondigd dat de geplande stakingen op woensdag en donderdag door zullen gaan indien er niet voor dinsdagavond een akkoord is met de NS...

geplaatst door vanderwijk om 21:28 | 0 opmerkingen

zondag, april 08, 2001

Er zijn op maandag geen stakingen!
Ik heb gemerkt dat er veel mensen niet zeker weten of ze morgen met de trein kunnen reizen. Welnu, ik kan jullie geruststellen, de treinen zullen rijden zoals ze normaal rijden...

De VVMC heeft voor aanstaande woensdag en donderdag wel stakingen aangekondigd indien de NS niet aan haar eisen tegemoet komt.
Er bestaat echter een grote kans dat deze stakingen niet doorgaan vanwege de druk van de publieke opinie, de politiek, de oproep van de FNV om publieksvriendelijke acties te houden en een eventueel rechterlijk stakingsverbod.

Anti-stakings demonstratie
Vanochtend ontving ik het volgende bericht in mijn mailbox dat ik jullie niet wil onthouden:

Op dinsdag 10 april a.s. om 14.00 organiseert het comité ‘Staakt het staken’ een demonstratie in de centrale hal van het Centraal Station van Utrecht.
Het comité roept eenieder, die gedupeerd wordt door deze stakingen of sympathiseert met de gedupeerden, op om bij deze demonstratie aanwezig te zijn. Voor meer info kun je kijken op: go.to/staakthetstaken

geplaatst door vanderwijk om 18:57 | 0 opmerkingen

Commissaris Timmer in Buitenhof
Zojuist heeft Jan Timmer in het programma Buitenhof als commissaris van de NS zijn visie over de problematiek bij de NS weergegeven. Hij deed zijn beklag over het feit dat een aantal politici partij kiezen voor de bonden en dat de politiek nogal eenzijdige kritiek levert op de directie.
Over onze minister president geen slecht woord aangezien Timmer uit zijn woorden op heeft gemaakt dat Kok de directie steunt en dat de bonden zouden moeten stoppen met herrie schoppen.
Verder vertelde hij dat hij Huisinga volledig steunde en dat wanneer de directeur (gedwongen) zou opstappen de hele RvC dit ook zou doen.

Een positieve mededeling voor de reizigers had Timmer ook aangezien hij de voorspelling deed dat de voor woensdag en donderdag door de VVMC aangekondigde stakingen zeer waarschijnlijk door de rechter zouden worden verboden aangezien het niet de bedoeling is dat er twee keer gestaakt wordt over hetzelfde onderwerp.

Vanavond op Nederland 3 van 21.05 tot 21.40: 7 Dagen
In dit programma een item over de trein zonder machinist. Binnen vijf jaar zou de eerste trein bestuurd door een automatische piloot door Nederland kunnen rijden! Ik raad alle stakende machinisten zeker naar dit programma te kijken!

geplaatst door vanderwijk om 12:54 | 0 opmerkingen