Het Rondje om de Kerk, lekker klagen over de NS!
   
 
   
Links
 
Archief

VanderWijk Consultancy

 

zaterdag, april 07, 2001

Link van de Dag!Vandaag is mijn site "Link van de Dag" bij het Algemeen Dagblad! Als je het niet gelooft kun je het hier controleren!

Kok is boos!
Voor onze Minister President is de maat vol. De oud vakbondsman is woedend over het uit de hand gelopen conflict bij de Nederlandse Spoorwegen. "Op deze manier worden de mensen echt letterlijk de trein uitgejaagd en dat mag niet gebeuren" foeterde Wim Kok.
Kok spoorde de bonden en de NS aan om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Beide partijen stelden hiertoe bereid te zijn, maar verbonden daar voor de andere partij onaanvaardbare voorwaarden aan.

CNV voorzitter Bruggeman riep de andere bonden op alsnog akkoord te gaan met arbitrage en de bondenstrijd over de ruggen van de reiziger te stoppen.

Het lijkt erop dat het einde van het conflict nog lang niet in zicht is...

geplaatst door vanderwijk om 10:35 | 0 opmerkingen

vrijdag, april 06, 2001

Ook volgende week stakingen?
De VVMC heeft voor aanstaande woensdag nieuwe stakingen aangekondigd als de NS niet aan hun eisen tegemoetkomt vóór dinsdagavond 18.00 uur.
Een staking op aanstaande donderdag wordt eveneens niet uitgesloten.

geplaatst door vanderwijk om 09:41 | 0 opmerkingen

Tweede stakingsdag
Ook vandaag rijden er (bijna) geen treinen. In tegenstelling tot gisteren zullen er in de randstad waarschijnlijk helemaal geen treinen rijden.

geplaatst door vanderwijk om 09:34 | 0 opmerkingen

donderdag, april 05, 2001

Zojuist hoorde ik dat er nog hier en daar nog wat treinen rijden, de NS verkeersleiding probeert in ieder geval op diverse trajecten een keer per uur een stoptrein te laten rijden. Alleen bij Alkmaar liggen er een paar NS-ers op het spoor, daar zullen dus geen treinen rijden.

De échte die-hards kunnen het dus nog proberen, ik blijf vandaag lekker thuis :-)

geplaatst door vanderwijk om 11:41 | 0 opmerkingen

Digitale acties tegen bonden
Nadat gisteravond bekend werd gemaakt dat de stakingen bij de NS zouden doorgaan is vrijwel onmiddelijk gestart met diverse acties tegen de bonden.

Zo was de website van de VVMC gisteravond om ongeveer 23.00 down, er was slechts een pagina van de hosting provider te zien.
Ook het gastenboek van de FNV site had het zwaar te verduren, nadat een grote hoeveelheid klachten was geuit heeft een van de bezoekers een script gepost waardoor alle bezoekers van het gastenboek het bericht Stop de stakingen te zien kregen.

Op het door jongeren druk bezochte forum Gathering of Tweakers werden zelfs de 06 nummers van diverse vakbondsbestuurders gepost waarna een SMS bombardement losbrak.
Inmiddels zijn de nummers van het GOT forum (terecht) verwijderd door de admins, in het gastenboek van de FNV zijn de nummers nog steeds te vinden!
Update:
Inmiddels is het gastenboek van de website gehaald en nu wordt de discussie op het forum voortgezet...

geplaatst door vanderwijk om 09:51 | 0 opmerkingen

woensdag, april 04, 2001

De staking gaat door!
Vanavond hebben de vakbonden aangekondigd dat donderdag en vrijdag de treinen niet zullen rijden. Dit was na het afblazen van de actie van afgelopen maandag wel te verwachten.
Hoe het er volgende week uit zal zien is nog niet te voorspellen, het lijkt er echter op dat de acties lang zullen gaan duren aangezien geen van beide partijen van plan is van gedachten te veranderen.

Helaas heeft de server sinds vanmiddag wat problemen, hierdoor duurt het laden van de pagina's heel erg lang. Zeker nu er vandaag heel veel bezoekers op deze site proberen te komen om meer te weten te komen over de stakingen ben ik hier echt heel blij mee (...not!). Ik hoop dat ik het probleem snel kan oplossen, of dat het uit zichzelf weggaat ;-)
Update:
Het was niet de server, maar het Nedstat tellertje dat de vertraging veroorzaakte. Ik heb de teller inmiddels verwijderd en vervangen door een checkstat teller. Gelukkig werkt de site nu weer normaal.

geplaatst door vanderwijk om 21:03 | 0 opmerkingen

Om zes uur vanavond loopt het ultimatum dat de FNV aan de NS heeft gesteld af. Dan zullen we te horen krijgen of er morgen en overmorgen daadwerkelijk zal worden gestaakt.

Ondertussen is ook de VVMC weer lekker bezig, de vakbonden zijn hard aan het strijden om in aanmerking te komen voor de hoofdprijs in de competitie 'Meest onbetrouwbare gesprekspartner".

De vakbond voor machinisten en conducteurs blies afgelopen weekeinde op het laatste moment de voor 2 april aangekondigde staking af nadat afspraken waren gemaakt met directie van de NS. Maar nu willen ze alsnog aanstaande maandag gaan staken...

geplaatst door vanderwijk om 13:49 | 0 opmerkingen

Poll werkt niet
Ik werd door Vagegast erop gewezen dat de poll niet meer werkt, ik zal er zo snel mogelijk naar kijken. Wel een beetje vreemd dat zo'n poll zomaar kapot kan gaan...

Update:
De poll doet het weer, jullie kunnen dus weer stemmen!

geplaatst door vanderwijk om 09:27 | 0 opmerkingen

maandag, april 02, 2001

Alweer stakingsdreiging
Zoals vandaag op Webwereld te lezen is had ik het met de stakingsdreiging op Donderdag en Vrijdag aan het juiste eind :-)
Vanavond heeft de FNV gedreigd met acties aan het einde van deze week en in tegenstelling tot de eerdere berichten die ik heb ontvangen worden het geen publieksvriendelijke acties maar zullen er geen of minder treinen rijden.

De voorstellen die voortvloeiden uit het overleg tussen minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat en de top van de NS op zondagmiddag, bevatten voor FNV Bondgenoten niets nieuws, zo laat een woordvoerder aan Nu.nl weten.

Zo zouden de nieuwe dienstroosters op 10 juni worden ingevoerd. Wel heeft Netelenbos de Belgische (een Belg, hoe verzin je het!) hoogleraar Ch. Peeters gevraagd een bindend advies uit te brengen over de vraag binnen welke termijn deze roosters aangepast kunnen worden. Verder zou de Commissie-De Ruiter een -eveneens bindend- advies uitbrengen over het zogenoemde 'rondje rond de kerk'.

De FNV wil voor woensdagavond met de NS overleggen maar eist nu dat alsnog de nieuwe dienstroosters worden geschrapt voordat het overleg kan plaatsvinden. Een beetje vreemde situatie, zeker omdat het nu erop leek dat de rust weer terug was gekeerd.

Hoe het ook zij, in ieder geval is het goed voor de bezoekersaantallen op mijn site !!!!

geplaatst door vanderwijk om 20:38 | 0 opmerkingen

Toch geen staking!
Niemand had het verwacht maar toch zullen de treinen vandaag gewoon rijden. Vannacht heeft de VVMC de staking afgeblazen nadat minister Netelenbos een akkoord hadden gesloten over arbitrage.

geplaatst door vanderwijk om 08:53 | 0 opmerkingen

zondag, april 01, 2001

Staking gaat vrijwel zeker door!
Het is nu vrijwel zeker dat de geplande staking van morgen door zal gaan, minister Netelenbos zal niet meer met de VVMC gaan praten. Vanavond vergadert het bestuur van de VVMC maar het lijkt er niet op dat ze van gedachten zullen veranderen.

Update:
Op het radionieuws hoorde ik dat de bonden tegemoet zijn gekomen waardoor de kans dat de staking niet door gaat ietsje groter is geworden.
Off-topic:
Helaas is Verstappen er niet in geslaagd de GP van Brazilië uit te rijden, hij crashte toen de leider in de wedstijd Juan-Pablo Montoya veel te vroeg remde :-((

geplaatst door vanderwijk om 22:33 | 0 opmerkingen

Geld voor vervangend vervoer
Op de site van de NS las ik het volgende:

Wij beseffen dat mogelijke werkonderbrekingen overlast voor u kunnen betekenen. Als u in het bezit bent van een NS-vervoerbewijs, geldig tijdens een werkonderbreking, en wij hebben onvoldoende vervoersmogelijkheden kunnen bieden, dan zullen wij u in de kosten tegemoet komen.
Vaste klanten met een maand- of jaarkaart kunnen een evenredig deel van de abonnementskosten vergoed krijgen. In plaats daarvan kunnen deze klanten en klanten die in het bezit zijn van een ander vervoerbewijs, geldig tijdens een werkonderbreking, kiezen voor een vergoeding van de kosten voor vervangend vervoer tot een maximum van fl. 50,- per dag van de werkonderbreking.

geplaatst door vanderwijk om 22:31 | 0 opmerkingen

Naast de aangekondigde staking van morgen heeft hebben de vakbonden FNV en CNV "publieksvriendelijke" acties aangekondigd. Deze zullen op donderdag 5 en vrijdag 6 april worden gehouden.
Ik ben erg benieuwd hoe ze dat zullen gaan doen!

geplaatst door vanderwijk om 14:37 | 0 opmerkingen

Uitslag van het kort geding
De rechter heeft de geplande staking van morgen niet verboden. Hij vond dat de staking tijdig is aangekondigd en ging verder niet inhoudelijk in op de eisen van de VVMC in.
Slecht nieuws dus voor iedereen die morgen met de trein moet.

Er is overigens nog een sprankje hoop voor het niet doorgaan van de staking. Vandaag zal Minister Netelenbos met de NS directie praten om te zien of ze nog tot een oplossing kunnen komen. Reken daar maar niet op...

geplaatst door vanderwijk om 10:48 | 0 opmerkingen