Het Rondje om de Kerk, lekker klagen over de NS!
   
 
   
Links
 
Archief

VanderWijk Consultancy

 

vrijdag, april 27, 2001

FNV leden wijzen akkoord af
Vandaag hebben de Amsterdamse leden van de FNV laten weten niet akkoord te gaan met de afspraken die de bonden en de NS directie eerder deze week hebben gemaakt.

geplaatst door vanderwijk om 17:19 | 0 opmerkingen

maandag, april 23, 2001

Te vroeg gejuicht?
In tegenstelling tot de vakbonden hebben de personeelscollectieven zich negatief uitgelaten over het gesloten akkoord. De collectieven hebben aangekondigd dat wanneer op 10 juni het nieuwe rooster zal worden ingevoerd ze opnieuw tot acties zullen overgaan...

Wordt vervolgd!

geplaatst door vanderwijk om 12:03 | 0 opmerkingen

Einde van de crisis ?
Het lijkt erop dat het conflict over het Rondje om de Kerk ten einde is gekomen. De NS en de bonden hebben een akkoord gesloten waardoor verdere acties bij de NS van de baan zijn.
De nieuwe dienstroosters zullen worden ingevoerd zoals de NS directie dat wilde zij het dat de OR de uiteindelijke vorm mag meebepalen.
Het Rondje om de Kerk zal dus doorgaan. Dit betekent niet dat de directie heeft 'gewonnen' of dat de vakbonden hebben 'verloren' aangezien dit slechts een onderdeel is van de nieuwe afspraken. Er zal meer aandacht worden besteed aan het personeel (ziekteverzuim) en de hoeveelheid en kwaliteit van het materieel en dat is voor de reizigers natuurlijk goed om te horen!

geplaatst door vanderwijk om 11:16 | 0 opmerkingen